Društvo Urbani vtovi
     Murska Sobota

Aktualno

21.03.2018

REDNI LETNI BČNI ZBOR  - DRUŠTVO URBANI VRTOVI MURSKA SOBOTA

  Občni zbor DUVMS in simpatizerjev društva, je pripravljen in organizran v Hiši sadeži družbe Murska Sobota na ulici Štefana Kovaća 29 v ...
14.08.2018

DELIMO ...

BREZPLAČNO DELIMO Z NAŠEGA VRTOP OTROKOM
Tudi letos smo se odločili, da bomo pridelke z vrta DUVMS podelili otrokom, staršem ali skrbnikom, kateri ...
Prijava na poštni seznam.
Ime in priimek:

E-pošta:
  URBANI VRTOVI MURSKA SOBOTA

Oranje, razkopavanje, postavitev gred, nabava sadik, posaditev, okopavanje, gnojenje in zalivanje ... Veliko otrok bomo razveselili, ko bodo lahko brezplačno se poslatkali z našimi sadeži, ko bo soce pripekalo in se bodo veselo namakali v bližnjem kopališču. Za starše bomo delilio 12 različnih vrst buč, da bo lahko hrana zdrava in primerna za izmučene otroke po prihodu domov z njihovega napornega počitniškega dne.
<< < 1 2 3 > >>
 
POVABILO OTROKOM IN STARŠEM
05.08.2017 17:31
Danes dne 3 avgusta 2017 sem izdelal napis za povabilo otrokom in stršem, da se dne 05. avgusta do torka dne 8 avgusta 2017 vsaj za kratek čas ustavijo pri stojnici, katera bo postavljena naparkirnem prostoru pri iuhodu izu kopališča Murska Sobota na Kopališki ulici v Murski Soboti in brezplačno prejmemejo darila narave, katera se bila pridelana na Urbanih vrtovih v Murski Soboti in pri "Brigitin vrt" v Ivanovcih na Goričkem. Zmoremo domače4 je njihov slogan v društvo in že vnaprej se zahvaljujemo v imenu vseh, da je priszopila k naši akciji.  Vsa hrana je brez dodatkov in sveža. Delila se bo od 17.30 do cca 19 ure. Društvo urbani vrtovi Murska Sobota se želi z akcijo podeljevanja sadežev narave zahvaliti, da smo lahko obdelovali zemljo in se gibali po svežem zraku za svoje dobro počutje. Pomagajmo otrokom in staršem, kateri so preveč zaposleni.
 
 
DOPIS OBČINE O POSTAVITVI STOJNICE ZA DELITEV DOBROT Z VRTOV
02.08.2017 15:30
Samo še nekaj dni pa delimo dobrote z vrtov društva urbanih vrtov Murska Sobota. Želimo prisotnost drugih oseb, kateri imajo vrtove, da prispevajo del pridelanega sadja in zelenjave. Tudi vrtovi iz Goričkega imenovani Brigitini vrtovi  iz društva ZMOREMO DOMAČE bodo prispevali svoje dobrote. Pridite in se vsaj za kakšen dan posvetite dobri Prekmurski hrani, katera raste na naših vrtovih. Vse bo brezplačno, pa še nagrado dobite ...
 
 
BREZPLAČNO DELIMO DOBROTE Z NAŠEGA VRTA

DRUŠTVO URBANI VRTOVI

 

Murska Sobota

Kopališka ulica

Razlagova ul. 14, M. Sobota

 

 

Datum; 31.07.2017

 

SESTANEK ORGANIZACIJSKEGA ODBORA

ČLANOV DRUŠTVA URBANI VRTOVI M.S.

Dne 31. Julij. 2017

 

Predsednik društva Vojko PRAH je podal dosedanje opravljene naloge v zvezi razgovora z občinsko predstavnico Mileno VOREŠ in društvom ZMOREMO VEČ gos. Brigito ŠUŠTERŠIČ iz Ivanovcev.

 

SKLEPI;

1. Postavitev stojnice se opravi v soboto dne 05.08.2017 ter traja do torka 11.08.2017 in sodeluje z Komunalo, ker si vse stojnice v petek še zasedene – za nalogo postavitve skrbi Vojko PRAH.

 

2. Stojnica se postavi na parkirnem prostoru pri izhodu iz kopališča pri prehodu za pešce.

 

3. Sofija NOVAK poskrbi za posodo, kjer se bo zjutraj napolnilo z hladno vodo in bo postavlje4na ob ograji naših vrtov pokrita z senčnikom, katerega poskrbi Vojko PRAH. Voda se večkrat dnevno menja oz. dotoči hladna.

 

4. Razpored vodij po dnevih dela z svojimi pomočniki opravlja;

- sobota dne 5.8.2017 Sofija NOVAK

- nedelja dne 6.8.2017 Lena MEDEN

- ponedeljek dne 7.8.2017 Alenka PRAH

- torek de 8.8.2017 Mohamed MAZOUZI

Vodje so odgovorni, da bo hrana oz. Sadeži pravilno pobrani in sicer štiri lubenice in pet melon, najmanj štiri bučke in nekaj cvetja za darilo ženam oz materam. V pripravi sodelujejo člani in prostovoljci, najmanj dve osebi sta pri stojnici v času od 1 do 1,5 ure od 17.30 do 19 ure. Ko se hrana za določen dan podeli se lahko vse pospravi na prostor vrtov, da se ničesar ne poškoduje namensko razen stojnice. Na ali poleg stojnice se pripravi tudi posoda za prostovoljne prispevke in se denar predaja blagajničarki Sofiji NOVAK.

 

5. Opravi se razgovor z Brigito ŠUŠTERŠIČ, katera je pripravljena deliti darilo vrtov z Brigitinega vrta do četrtka 03.08.2017, da se bo vedelo, kaj lahko ponudi in sama izvedba in se poroča odboru v petek dne 04.08.2017 za kar je zadolžen Vojko PRAH.

 

6. Sprejet je bil sklep, da se sprejme vse sadeže z našega vrta v kolikor bo katera oseba želela deliti svoje pridelke brezplačno. /paradižnik, papriko, solate, fižol, korenje ali sadike itd/.

 

 
 
 
 
PODARIMO OTROKOM IN STARŠEM
04.08.2017 21:40

DOPIS ZA MEDIJE

 

Spoštovani!

 

Moje ime je Vojko PRAH. Ne ukvarjam se več z letalstvom, kjer imam potrjenih sedem svetovnih rekordov kot solo pilot in štiri rekorde v tandemu oz. kopilotu. Zaradi bolezni sem, sprejel izzive in danes širim predvsem preprostim ljudem, da je hrana predelana doma najboljša in najbolj zdrava oblika življenja, posebej v Pomurju, kjer je po statističnih podatkih največ bolnih ljudi. Kot predsednih Društva URBANIH VRTOVI Murska Sobota, sem sprejel odločitev, da bi na naših vrtovih v Kopališki ulici v Murski Soboti v imenu društva pridobili večje površine zemljišč za pridelavo pridelkov, katere na naših vrtovih ne moremo pridelovati, ker je omejen prostor na 5 x 10 m. Z pomočjo lastnikov vrtov smo ustanovili društvo in pridobili okrog 400 m2, kjer smo posadili Lubenice, Melone, Bučke, Jajčevce, Maline in Robide ter Ajdo in Konopljo za samooskrbo ljudi. Da bi se lahko oddolžili vsem ljudem, posebej odgovornim tj. županu Aleksandru JEVŠEK in svetnici Lea FRIŠKIČ smo sprejeli odločitev, da bomo dobrote z našega vrta podelili otrokom in staršem, kateri nimajo časa in možnosti za obdelavo svojega vrtička. Predstojnica občine Murska Sobota VoREŠ Milena bo uredila s pomočjo Komunale Murska Sobota, katera je sicer upravitelj vrtov stojnico pred vhodom v in iz kopališča Murska Sobota za čas od 4 do 9 Avgusta 2017 med 17 do 18 ure, kjer bodo članice DUVMS brezplačno delile otrokom in staršem dobrote z naših vrtov.

 

Prosimo Vas, da pristopite z nami v kontakt zaradi volonterskega dela članov in članic, ter poskušate iz naše zgodbe pomagati otrokom, da bodo sprejeli zdravo sadje in hrano pridelano pri nas v Pomurju in okolici.

 

Več podatkov na tel. štev. 064 161 163 Vojko PRAH

040 835 033 Sofija NOVAK

041 593 802 Mohamed MAZOUZI

 
 
DELACVNICA O KONOPLJI - MEDGENERACIJSKA HIŠA MURSKA SOBOTA
18.07.2017 18:30
Zadoovoljstvo članov društva Urabani vrtovi Murska Sobota je bilo veliko. Slišali, videli poskusili. Delavnico je voduil predsednik društva Vojko PRAH. Opisal značilnosti Konoplje, poztivne stvari in nato vodil članice, da so pripravili napitke, prigriuke in poskusile Jantarjev smolo. Obilo podatkov in nekateri goste so si veliko zapisali in bodo širili o zdravilnem delovanju Konoplje naprej. Jedli smo tudi Konopljin kruh, katerega je spekel in sponzorirala pekarna ČEH. Kruh lahko vsi naročijo in kupijo v kiosku na križišču Lendavska in Gregorčičeva ulica. Dogovorite se z predsednikonm na tel. št. 064 161163 o uporabi in nasvetih za boljše življenje z sestavino Konoplje.
 
 
SOBOŠKA OGRAČKARIJA

 
 
ZAPISNIK SESTANKA
10.07.2017 15:57

DRUŠTVO URBANI VRTOVI

 

Murska Sobota

Kopališka ulica

Razlagova ul. 14, M. Sobota

 

 

Datum; 10.07.2017

 

 

Z A P I S N I K

 

2. redne seje UO Društva URBANI VRTOVI Murska Sobota, ki je bil dne 10.07.2017 ob 7.00 na prostoru Kopališka ulica 2, kjer so vrtovi Društva URBANIH VRTOV Murska Sobota

 

Prisotni člani UO in člani društva; Vojko PRAH – predsednik, Vanja MERKLIN, Zofija NOVAK, Mohammed MAZOUZI, Alenka PRAH , Blaženka JURAK, Lena MEDEN in Sonja MIKUŽ.

 

Predlagan dnevni red;

 

1. Pozdrav in ugotovitev sklepčnosti.

2. Priprava delovnega srečanja v MEDGENERACIJSKI HIŠI – SADEŽI DRUŽBE Murska

Sobota, Štefana Kovača 28 dne 18.07.2017 ob 18,30 uri

3. Priprava podeljevanja sadja z vrtov DUVMS

4. Določitev datuma OGRAČKARIJA in naloge v osnovi.

 

A 1

 

Predsednik društva Vojko PRAH počaka na najavljene zamudnike in ob 7,25 uri se prične sestanek z pozdravom vseh prisotnih ob kavici in dobrot, katere so prinesle članice. Ugotovljena je bila prisotnost in sklep je bil, da je članov dovolj za sestanek.

 

A2

 

Predsednik Vojko PRAH pove, da so člani društva dobili termin v torek dne 18.05.2017 ob 18.30 uri v MEDGENERACIJSKI HIŠI – SADEŽI DRUŽBE Murska Sobota, Štefana Kovača 28, da lahko izvedemo delavnico z seznanitvijo ljudi o uporabi Konoplje, katera je bila dolgo inkriminirana v uporabi, da Konoplja ne zdravi ampak pospešuje delovanje človeških organizmov. Sofija in Sonja sta se upravičili sodelovanja na prireditvi zaradi dopustov, kljub temu pa bo Sonja pridobila sponzorja za Konopljin kruh / pekarna ČEH/, katerega dvigne na dan delavnice Lena MEDEN.

Dogovorjeno da Mohamed, Alenka, Lena in Sonja prinesejo blenderje, Alenka skuha Konopljin čaj v živo, poskrbi za 2 l lonec in štedilnik. Vojko priskrbi sveže vršičke in lansko suho Konopljo za čaj. Vojko prinese Konopljino olje, Vanja poskrbi za razrez sadja Lubenice in Melone, Vojko priskrbi Banane in Jabolka.

Povabi se RENGEO Dejana za prestavitev »Jantarjeve smole« in kratke pre4dstavitve Konoplje.

 

A3

 

Predsednik se dne 18.7.2017 dogovori z vodjem gos. Mileno VEREŠ o postavitvi štanta za brezplačno podeljevanje otrokom sadja z vrta za nagrado pa staršem Bučke in drugih dobrot, katere bodo člani in drugi prispevali v našega vrta. Nastavljena bo tudi posoda za pobiranje prostovoljnih prispevkov. Vojko organizira tudi novinarsko ekipo, da se naredi promocija našega vrta za OGRAČKARIJO. Izdajanje poteka en teden v poznem popoldanskem času, vsak dan vodi ena članica, sodelujejo pa najmanj tri osebe. Z Vrta se pobere sadje in se z samokolnico dostavi do stojnice, kjer se opere z mrzlo vodo in sproti reže za otroke. Nastavijo se posode za odpadke, skrbi se za čistočo, pripravi se velik napis in slika društva, ter napis »ZA OTROKE ZASTONJ«, staršem pa se podari nagrada v obliki Buče, saj jih imamo okrog 7 vrst, ali šopek rož. Poskrbi se za varnost, tudi blagajne za prostovoljne prispevke. Začet se določi, ko bodo sadeži zreli od 1 avgusta naprej.

 

A 4

 

Prva OGRAČKARIJA je bila lani organizirana na predlog predsednika in izvedlo jo je društvo Panonetum. Ker smo sedaj samostojno društvo bomo povabili k sodelovanju več drištev in pripravili drugo Ogračkarijo dne 2 septembra 2017 v VIZIT CENTRU. Z občino opravi razgovor predsednik Vojko PRAH, da se določi sponzorska pomoč z povabilom na hrano in pijačo z vrtov.

 

Člani so govorili še o odstranitvi kompostnikov, kateri so pričeli zaudarjati. Vsi prisotni povabijo na prireditve svoje znance in prijatelje, ter aktivno sodelujejo.

 

Sestanek konča ob 8.45 uri.

 

Zapisnikar MOHAMED MAZOUZI

 

 
 
18.07.2017 18:30
V torek dne 18 julija 2017 ob 18.30 bomo člani društva URBANI VRTOVI Murska Sobota v "Hiši sadeži družbe MS, na Štefana Kovača ulici 28" predstavili Konopljo v najboljši luči zdravja pri samooskrbi. Več članic in predsednik društva Vojko PRAH bodo predstavili in Vam ponudili več dobrot iz Konoplje, saj je trenutno ta v fazi intenzivne rsti in razvoja. Pri izdelavi dobrot boste lahko neposredno sodelovali in izdelke poskusili. Sestanek za vse kateri želijo pri prireditvi sodelovati je v ponedeljek 10 julija 2017 na vrtu društva ob 7 uri zjutraj, za dogovor in pripravo izvedbe.
 
 
Lep dan se je naredil in ljubitelji narave in prave dopmalče hrane so pričeli delo že ugodaj zjutraj. Prvas plesen na bučkah je bil alarm. Poškropit in zaščita so sestavni del dela na vrtu. Kamilica in mleko, pa bomo videli.
 
<< < 1 2 3 > >>
 
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se